Sambal kangkong belacan..bawang merah dihitis, cili dipotong, sedikit belacan dan jus perahan limau kasturi/ water spinach .. jullian shallots, red chillies, kalamansi juice,salt and shrimp paste.. mix all ingredients and let to rest in fridge for an hour..
Sawi padi@sawi iban di remas buang jus nya cuci bersih, sedikit garam, jus limau kasturi, lada hidup di tumbuk dgn bawang merah dan sedikit belacan.. gaul semua hingga sebati dan diamkan dlm peti sejuk setengah jam atau lebih.. makan sebagai sambal dan ulam
Timun di hiris ..gaul dgn bawang merah hiris, lada hidup, sedikit belacan dan pusu kering tumbuk.. simpan dalam peti sejuk setengah jam atau lebih dimakan sejuk sebagai ulam atau sambal..#pembuka selera๐Cucumber thinly sliced, mix with jullian shallots, fresh chillies, shrimp paste, and pounded dried anchovies.. let it rest in fridge half an hour or more, act as appetizers ๐
Sambal kacang botol,kacang sirik .. tumbuk bawang merah, sedikit belacan, pusu kering , lada hidup., sedikit garam dan perahan jus limau kasturi
No comments:
Post a Comment